Prítomnosť metylalkoholu v krvi zatiaľ potvrdili u dvoch pacientov

16.09.2012 Prešov

Prešov 16. septembra (TASR) - Prítomnosť metylalkoholu v krvi sa zatiaľ potvrdila u dvoch z ôsmich pacientov, ktorých dnes priviezli pre podozrenie z otravy metylalkoholom do Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Ako pre TASR krátko po 19. hodine uviedol námestník riaditeľa Pavol Gazdič, osem pacientov je zatiaľ v dobrom klinickom stave. Dovedna však odobrali vzorky krvi desiatim ľudom.

"Priebežne nám hlásia výsledky z laboratória. U dvoch pacientov bol výsledok pozitívny, to znamená, že v krvi zistili prítomnosť metylalkoholu. U ďalších troch boli výsledky negatívne, na ostané rozbory sa ešte čaká," konštatoval Gazdič.

Doplnil, že všetci hospitalizovaní pacienti sú v starostlivosti internistov. Spresnil, že do ambulancie prišlo dovedna desať ľudí, ktorým boli odobrané vzorky, osem zostalo v nemocnici a dvaja hospitalizáciu odmietli.

O prvých prípadoch možnej otravy metylalkoholom na Slovensku informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Čižmáriková. Domáca pálenka údajne dovezená z Českej republiky sa podávala na rodinnej oslave, kde bolo asi 17 ľudí.

V nemocnici najprv pre bolesti hlavy hospitalizovali štyroch účastníkov oslavy, ďalších štyroch priviezli neskôr. O prípad na východnom Slovensku sa už zaujíma aj polícia.
 

Vyberte región